Advies

Tutorial Advies VCA certificering

VCA Certificering

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met behulp van een VCA-certificaat kan uw bedrijf aantonen te beschikken over een VGM-beheersysteem dat voldoet aan de eisen die VCA hieraan stelt. VCA is bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Klanten of opdrachtgevers kunnen eisen dat uw organisatie over een VCA-certificaat beschikt. Wij kunnen u helpen bij het opzetten, implementeren en onderhouden van uw VGM-beheersysteem dat gericht is op een uw organisatie en voor u goed werkbaar is.

In een aantal stappen kunnen wij u begeleiden naar een VCA certificaat:

  • Eerst kijken we welke wensen en eisen uw organisatie heeft en wat is er op dit moment aanwezig, zodat op basis daarvan een taakverdeling en kostenplaatje gemaakt kan worden.
  • Daarna wordt samen het VGM-beheersysteem van uw organisatie ingericht. U heeft de inhoudelijke kennis van uw organisatie en wij kunnen deze vastleggen in een overzichtelijke structuur.
  • De volgende de stap is de invoering van het VGM-beheersysteem, als organisatie kun je er dan mee werken. Voor de VCA is het bijvoorbeeld een verplichting om werkplekinspecties uit te voeren en toolboxen te houden.
  • Wij voeren een interne audit voor u uit en helpen u bij het opstellen van een directiebeoordeling volgens de norm.
  • Tot slot kunnen wij u begeleiden tijdens de externe audit door een certificerende instelling.
  • Als het certificaat is behaald kunnen wij helpen bij het onderhouden van het VGM-beheersysteem.
''Alleen ga je sneller, samen kom je verder ''
— Richard
Bel ons! Whatsapp

Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan