LESSEN INTERACTIEVER DOOR INNOVATIEVE TOOL - Tutorial Opleidingen & Advies BV, voor al uw VCA-, BHV-, Heftruck en veiligheids-cursussen en opleidingen!

h5p

H5P is een plugin voor Moodle waarmee heel eenvoudig interactief, sterk visueel lesmateriaal gemaakt kan worden. De verschillende type quizzen en oefeningen die deze interactieve tool kent, biedt studenten de mogelijkheid om de lesstof nog meer verdiepend te verwerken. Omdat het om een redelijk uitgebreide aanpassing gaat, zullen we deze tool in eerste instantie alleen in een selectie van de lessen plaatsen. Stap voor stap zullen we deze dan uitbreiden naar andere lessen.

De afgelopen tijd hebben we onderzocht hoe we deze interactieve content het beste kunnen inzetten. Daarbij hebben we ook gekeken naar de wensen van onze gebruikers. Eén van die wensen is bijvoorbeeld de behoefte aan meer oefenmateriaal. Daarom gaan we bij een aantal lessen meer oefenvragen toevoegen.

Aan het einde van deze lessen zit dan een interactief element met verschillende quiztypen. Een andere veelgehoorde wens is het toevoegen van samenvattingen. Ook deze gaan we toevoegen. De samenvatting is te vinden bij de vragen en bij de theorie.

Ook de inleiding van een aantal lessen heeft een make-over gekregen. In plaats van alleen tekst wordt de lesstof nu via interactieve afbeeldingen aan de student gepresenteerd. De komende tijd zullen we deze wijzigingen doorvoeren.

We horen graag wat u ervan vindt!