Veilig hijsen training - Tutorial Opleidingen & Advies BV, voor al uw VCA-, BHV-, Heftruck en veiligheids-cursussen en opleidingen!

6631577 Small

Deze training is bestemd voor medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen (bovenloop- of portaalkraan) en nog niet in het bezit zijn van een certificaat.

Waarom

De Arbowet eist dat medewerkers die gebruik maken van interne transport- of hijsmiddelen een veiligheidsopleiding hebben gevolgd. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers die de middelen dagelijks gebruiken, maar ook voor medewerkers die de middelen incidenteel gebruiken. We verwijzen medewerkers die risicovol werk verrichten in de (petro)chemische industrie, de offshore industrie en op het gebied van industriële reiniging naar VWV.

Wat leren de cursisten

Praktijk:

- Gebruik van hulpmiddelen
- Veiligheidsaspecten
- Het verplaatsen van lasten

Theorie:

- Behandelen van lasten
- Arbowet
- Hijswerktuigen
- Maximale werkbelasting

Duur van de training

De duur van de training bedraagt 2 dagdelen. Theorie en praktijk worden afgewisseld. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Na afloop van de opleiding is de cursist:
- op de hoogte van de belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen
- in staat op een veilige en efficiënte manier lasten aan te slaan en te verplaatsen
- op de hoogte van het gebruik van de verschillende hulpmiddelen
- in staat lasten en hijsmiddelen te beschermen tegen beschadiging

Locatie

De training wordt zoveel mogelijk afgestemd op de aard van de werkzaamheden binnen een bedrijf en de in gebruik zijnde transportmiddelen. Daarom worden deze trainingen uitsluitend op het bedrijf gegeven waar de cursisten werkzaam zijn. Bij alle trainingen geldt voor het praktijkgedeelte een groepsgrootte van 4 tot maximaal 6 personen. De theoriegroepen kunnen 12-15 personen omvatten.

Inschrijving

De deelnemers kunnen zich aanmelden bij Tutorial.

Certificaat

Geslaagde cursisten ontvangen een certificaat “Veilig Hijsen” (5 jaar geldig).

Lesmateriaal

Tijdens de training wordt het boek “Veilig hijsen” gebruikt.

 

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons op voor meer informatie.